Miód Rzepakowy Kremowany (1)

Miód Rzepakowy Kremowany

Ładowanie
CENA: 40,00 PLN
Czas wysyłki: do 2 dni
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Miód ulega naturalnemu procesowi  krystalizacji. I jest to prawidłowy proces dobrego miodu.
Najszybciej krystalizuje miód rzepakowy który już plastrze może być skrystalizowany.
Najpóźniej miód akacjowy w skrajnych przypadkach może mieć postać płynną (patoka) nawet do 2 lat. Czas krystalizacji zależy od rodzaju domieszek innych nektarów. Pszczelarze nie ograniczają lotów pszczół, a te mają swoje zwyczaje. Tak wiec każdy mód gatunkowy zgodnie z normami jest miodem wielokwiatowym z przewagą nektaru danej rośliny. W celu określenia gatunku miodu określa się zawartość pyłku przewodniego, który w naturalny sposób pojawia się w miodzie.

Co wyróżnia miód rzepakowy
To delikatny w smaku miód trochę intensywniejszy od miodu akacjowego
W związku z wyjątkowo szybkim procesem krystalizacji i bardzo twardą strukturę ten miód poddajemy procesowi kremowania. Proces ten jest mechanicznym procesem który ma za zadanie rozbić strukturę miodu. Dzięki temu miód otrzymuje gęstą półpłynną konsystencję.
Łatwo go rozsmarować i nie spływa z kanapki, ponadto przez cały rok łatwo go wyjąć ze słoika.

Właściwości lecznicze
Można znaleźć wiele sprzecznych informacji nt. właściwości leczniczych miodów gatunkowych.
Według mnie to co najlepsze w miodzie pochodzi od pszczoły, a ona do każdego miodu wkłada to samo. Tak więc, moim zdaniem każdy miód jest zdrowy i  sugeruję by wybierać go wg smaku.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie